Strandhuset
Bruttoareal: 214,1m2
Huset er velegnet som sommerhus men kan også godkendes til helårsbolig.
Boligen indeholder entré med stor garderobe, 3 værelser, 2 badeværelser, køkken, spise- og opholdsstue. På hver side af huset mod henholdsvis øst og vest er der store rummelige terrasser i husets fulde længde med niveaufri adgang fra husets øvrige arealer. For at skærme mod vind og direkte sol og forbedre klimaet og opholdsarealerne omkring huset, er facaderne trukket tilbage under store lavt placerede tagudhæng, som får huset til at trykke sig lidt ned i landskabet. Derudover er der skærmvægge, der skaber små private nicher og læ områder langs facaderne. På den måde arbejder husets geometri sammen med den omgivende typografi, hvilket øger levetiden på facaderne og dermed reducerer udgifter til vedligehold.
Huset er hævet fra jorden på punktfundamenter, hvilket er med til at klimasikre konstruktionen mod fugt, der måtte komme fra stadigt stigende grundvand og tiltagende kraftige regnskyl / oversvømmelser i fremtiden. Ved at benytte punktfundamenter reduceres samtidig brugen af beton, hvilket reducerer udledningen af CO2.
Med strå på taget betyder det, at konstruktionen kan ånde, hvilket giver et skønt indeklima. Strå er et af de ældste og mest bæredygtige byggematerialer vi har i Danmark, så på den front gør det også noget godt for CO2 regnskabet.
Med en centralt placeret fuldmuret pejs i sandfarvede sten, er der sørget for hygge og et godt tilskud varme i de kolde vinteraftener. Plankegulvene fra Dinesen er udstyret med gulvvarme og over loftet er installeret genvindingsanlæg. Loftet kan derudover benyttes til opbevaring.
Husets konstruktion består af søjle/bjælke system i limtræ med CLT-elementer i gulv, vægge og tag med træfiber isolering yderst. Facadebeklædning i FSC certificeret træ fra bæredygtig og ansvarlig skovdrift.
Hvis man ikke ønsker indblik under et hævet hus, kan det skærmes med strækmetalplader, der monteres under huset udvendig på punktfundamenterne. Pladerne tillader luftcirkulation og ventilering under huset via deres perforeringer. Se evt. hvordan det ser ud på “Søhuset”, som findes under fanebladet “projekter”.



















